Värme i denna kylan.

Idag inhandlade jag Instant Choco Powder (alltså oboy) från det ekologiska märket Aware. Så ska snart pallra mig ut i köket för att göra mig lite oboy, ska ta av sojamjölken jag fick med mig från min kära mormor och kolla om det blir gott. Läste nämligen från en blogg igår att det ska vara gott. Har testat denna oboyen innan, men då med min vanliga laktosfria mjölk och det är jätte gott. Båda gångerna har jag inhandlat denna lilla förpackningen från Willys, vet inte om någon annan affär har det. Men det är söt en liten förpackning, pulvret tar lite längre tid att röra ihop med mjölken, men den är verkligen god.



Puss&Kram

Nu börjas det igen..

Sorry folket, jag är verkligen cp dålig på att upptadera min kära blogg. Nu har det varit jul och mys, så har inte hunnit för det. Men borde kunna ta mig i alla fall en halvtimme om dagen och skriva något, men det blir inte så. Hoppas snart på att älsklingen fixar så att mina lilla bebis (alltså min lilla blåa laptop) får internet, då kanske det blir lite lättare för mig att uppdatera och lite oftare. Kommer dock inte komma bilder från den datorn, utan alla bilder läggs ju på denna. Så nu till julen då.

Den har varit helt underbar och mega jätte mysig. Var och firade den hos min mormor och morfar like always, men detta året var min älskade pojkvän med mig. Första gången jag firar julafton med en partner och speciellt hela dagen och kvällen. Åkte till mina kära morföräldrar dagen innan eftersom min kära moder hade hört att det skulle bli oväder på julafton, så vi var där i en natt extra och det var absolut inget fel med det, snarare tvärtom. Det var underbart mysigt och jag älskade att vara hos mina morföräldrar, det var avslappnande och väldigt skönt. Jag fick fina julklappar och det var god mat, detta året var det mycket vegetariskt till lilla mig. Hade skickat ett recept till mamma på en julskinka och hon var så underbart snäll och fixade den till mig, och den var helt okej, med lite senap på.

Så nu är det bara några dagar kvar på år tvåtusentio och det ska firas med min vackra underbara älskade och helt superduper perfekta älskling och min kära mor&far. Så jag och älskling sticker till Vimmerby för att äta en god middag med min kära familj och sedan lufsa i snön upp på kullen som ligger bakom vårat hus för att se på alla vackra raketer och fira in det nya året med mina kära. Sedan några dagar efter blir det att fira min födelsedag, nitton år blir jag och det känns fan inte som det. Har jag redan blivit såhär gammal, eller inte gammal på det sättet. Men det känns som jag nyss var 15 och allt var lite lättare. Men det är väl skönt, snart är man tjugo och får gå på systemet och köpa mina egna saker.


För den delen, jag köpte en liten julklapp till mig själv i form av två shower gel från Lush. Den ena är deras limited edition med Glögg, som verkligen doftar underbart. Och inte bara doftar den glögg utan pepparkakor, så jag låg och luktade mig själv på armen igår efter att ha tvättat mig med den. Snacka om underbart och man kände verkligen mysfaktorn stiga. Sedan köpte jag min favorit från morsdag presenten jag köpte till min mor, som jag snodde eftersom hon inte använde den och jag tyckte den var underbar och jätte vänlig mot min hud. Den heter The Olive Branch och doftar väldigt mysko, lite svårt att förklara. Men den doftar gott och man känner sig verkligen ren.

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på skräckfilm med min kära sambo.
Godnatt pussar & kramar till er.

Extra mums idag :)

Var nere i affären nyss för att köpa cigg och kaffe till älsklingen. Gick förbi den laktosfria hyllan för att kolla lite och såg att det kommit en ny smak från Valio Laktosfri så jag ville bara testa. Smaken är Hjortron Äpple och det lät så gott.

Sedan har jag kollat in Oatlys havredryck med smak av Apelsin Mango rätt länge men inte vågat testa, men nu tog jag steget och ska smaka den. Hoppas den är lika god som dom små havredryckerna, med Äpple/Grönt Te och Jordgubb/Skogsbär, älskar dom. Men den med Äpple/Grönt Te är godast.

Så nu ska jag ta fram ett glas och smaka på drycken, yoghurten får vänta tills i kväll. Då ska jag mysa till det och då hoppas jag verkligen den är lika god som den låter.



Yoghurten ser verkligen god ut, eller det låter gott i alla fall


Hoppas den är så god som den verkar och lika god som sina tvillingarna


Nu ska det smakas och mysas


Puss & Kram


creative motherf*cker ;)


Idag kände jag för att vara lite kreativ eftersom jag låg i sängen och kom på denna raden, "tea is my theraphy, my love, my drug" och ville göra något kreativt med den. Så jag satte på en katrull vatten, fixade te och drog fram min älskade kamera. Sedan när jag plåtat några bilder jag blev nöjd med var det bara att gå in på älskade Picnik och redigera lite och lägga på min lilla text. Känner att detta verkligen blev något vackert, det är så jag känner när jag dricker te. Sedan har jag skaffat mig en tumblr sida, som jag lägger upp lite intressanta saker på ibland. Så ni kan väl checka in där. Länken finns där nere under nästa bild.

Puss&Kram


http://hannahsommansson.tumblr.com/


Vart tog Sexuellt vägen?

Satt och kollade runt på nätet när det plötsligt slog mig att jag blev sugen att se programmet Sexuellt som brukade sändas på ZTV. Så jag googlade på det och fann inte mycket, men några avsnitt på youtube. Jag tänkte försöka ladda hem det, men ingen sida har det och söker man på google kommer det bara upp "jag blev sexuellt utnyttjad av min mamma torrent" och det är inte vad jag söker. Jag undrar vart detta programmet tagit vägen och varför man inte kan få tag i det någonstans. Jag älskade detta programmet och för att inte tala om den snygga programledare Katrin Zytomierska. Jag vill ha tillbaka programmet i alla fall kunna ladda ner gamla avsnitt någonstans. Dessutom eftersom det sändes på ZTV borde det finnas på deras hemsida, men den kan man inte komma åt längre. Jag blir deprimerad, varför försvinner dessa underbara program och ersätts med skit? TA TILLBAKA SEXUELLT!

Nu ska jag återgå till YouTube och kolla på det lilla som finns och njuta av detta underbara program några sista gånger, snart försvinner det väl från YouTube ocskå =(

Puss&Kram

Hejsan svejsan.

Hittade inga gamla texter på någon sida, eller en del orkade jag inte gå igenom och kolla allt på. Så det blir tyvärr inte några texter här. Så vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har börjar läsa en hel dela nya bloggar i alla fall och en av dom heter Naturligt Snygg och hon som skriver heter Hannah, me like the name ;) Jag gillar ju detta inlägg av henne (Så rensar du ditt badrumskåp från syntetiska dumheter) och det har inspererat mig rätt mycket den senaste tiden. Tycker ni ska kolla in på hennes blogg och låta er inspereras.

Nu ska jag göra annat, men skriver mer ikväll.
Puss&Kram

Hejsan ute i vinterlandet.

Har inte skrivit på några dagar nu, och det beror på att jag har haft annat att göra. Har börjar med julstädningen och så har jag dragit på mig någon slags förskylning från min älskade pojkvän. Tänkte att senare idag ska jag leta upp någon av mina äldre texter och lägga ut här eftersom jag inte har hunnit skriva någit nytt. Kanske kommer någon dag ;) Nu ska jag gå ut med hunden och sedan krypa ner i den varma sängen igen och titta på film med älsklingen.

Puss & Kram

Att leva som bisexuell, med alla motgångar.

När jag var tretton år insåg jag att jag inte bara tittade lite extra på killar, utan också på tjejer. Jag trodde vid denna ålder att det var något som alla gjorde. Men när jag senare fick reda på att inga av mina tjejkompisar gjorde det, började jag undra. Vad var det som var fel på mig? Jag undersökte om det fanns något begrepp för det jag kände och om det fanns fler som mig. Jag hittade sidor om det och insåg att det fanns ett namn för det jag kände, bisexuell. Det betyder att man attraheras sexuell och/eller känslomässigt till båda könen. Det fanns också fler som mig och jag insåg att jag inte var ensam, att det var normalt och inte något sjukt äckligt som jag i början trodde. När jag satt där och letade och tänkte närmare på det insåg jag att jag nog redan som barn var bisexuell. Jag minns ett speciellt tillfälle när jag var sju år gammal och var hos en tjejkompis och lekte, redan då tittade jag nog extra på tjejer också. Jag tror att jag kände mer för henne än som bara en vän, men det var ju inget jag förstod förens jag som 14 åring hade tagit reda på vad som snurrade runt i mitt huvud.


När jag fått reda på att jag var bisexuell så skrev jag såklart ut det på dom sidor jag var medlem på, vi denna tid, vilket var Lunarstorm. Min mamma som också var medlem där frågade självklart ut mig, men inte så att hon kom in till mig rum och satte sig ned på sängen och ställde frågor, utan hon skrev på mail på Lunarstorm. Lite fegt tycker jag nu som artonåring, men det var säkert lika svårt för henne som för mig att prata om det. Jag förklarade för henne precis vad jag kände och hon började snacka om att det var en fas som jag gick igenom och jag fick många gånger höra det. Jag fick inte bara höra tvivel från min mamma, utan också från folk på internet som trodde att jag var en bluff och bara skrev det för att verka cool. Jag förstod inte varför dom anklagade mig för detta, inte just då. Men senare kom jag att förstå att det fanns många tjejer där ute på internet som utgav sig för att vara bisexuell för att verka coola, men det fanns ingen sanning bakom detta.

När jag sedan som femtonåring fortfarande sa att jag var bisexuell så började min mamma försöka hitta något annat skäl till varför jag sa det, att det kanske var för att jag inte träffat den rätta killen och allt sådant. Hon ville helt enkelt inte att det skulle vara sant, hennes dotter fick inte vara bisexuell. Men hon var aldrig negativ mot det, så att jag var tvungen att sticka hemifrån eller något sådant. Det var bara att inte prata om det. När jag sedan tröttnade på att dölja det var det mer som att hon ignorerade det, hon ville helt enkelt inte se det som var sanningen. Jag var lika intresserad av tjejer som killar. I skolan var det många som tittade snett på mig och många som pratade skit om mig, men inte enbart pågrund utav min sexuella läggning utan också för att jag inte såg ut och klädde mig som alla andra. Sedan att min sexuella läggning inte heller var som alla andra blev bara ett plus i kanten för mobbarna som fick en sak till att reta mig för. Men jag var stolt över den jag var och det har jag alltid varit, jag har alltid stått för att jag kan bli kär i tjejer. Sedan fanns det ju dom som sa att du kan ju inte veta helt säkert innan du har sex med en tjej och det förstod ju jag med. Men när jag sedan som sextonåring hade sex med en tjej och det inte förändrade vad jag kände innan, insåg jag att jag är verkligen bisexuell och nu kan ingen säga att det inte stämmer.


Mamma förstod att jag var bisexuell och slutade försöka få det att låta som något som skulle gå över. Utan nu försökte hon trycka i mig att jag i alla fall var mer intresserad av killar, än tjejer. Vilket hon inte kunde veta något om, jag visste inte säkert heller utan det var något som tiden fick avgöra. Nu vet jag att jag ser olika saker i killar och i tjejer och också tänder på olika saker hos de olika könen, vilket kanske inte är så konstigt. Men jag kan inte säga vilket kön jag tänder mest på eller vilket kön jag lättast får känslor för, för mig är det personen jag faller för, könet är bara en del av den personen. Min mor och farföräldrar vet inget om att jag är bisexuell, fast att jag nu är arton år gammal. Min faster fick reda på det i somras och hon tog det helt okej, hon ställde till och med frågor till mig. Jag lever nu ihop med en kille som accepterar mig precis som jag den jag är och tycker bara det är charmigt när jag tittar på tjejer om vi är ute. Han och jag brukar ofta sitta och kolla om vi har liknande smak när det gäller tjejer och det glädjer mig att jag kan vara så öppen om det. Jag ÄR bisexuell och jag är stolt över det, jag har vetat om det i 5 års tid nu, men jag tror med stor sannolikhet att jag har varit det längre. Att leva som bisexuell i dagens samhälle är kanske lättare än det var för några år sedan, men lätt är det inte. För det minns många motgångar, men när man lärt sig leva med det och acceptera det är det i alla fall en smula lättare.


©Hannah Sommansson.



Shoppingen igår.

Igår var jag som sagt och handlade på Erikshjälpen i Vimmerby, men min mor. Jag handlade för 370:- och tycker att jag fick många vackra saker. Jag sprang ut i lägenheten igår och fotograferade dom, men en del bilder var inte bra så fick ta om dom idag. Men nu har jag nog fått med allting så tänkte visa lite vad jag hade shoppat :)

Ett plåthjärta med värmeljushållare inuti och ett vackert svart snöre till

 

En bricka med tre värmeljushållare i olika storlekar

 

Krukor med julstämning

 

Tre mysiga gardiner

 

En fantasytavla som hänger i sovrummet

 

En flaska format som ett hjärta med mysiga saker i och rosendoft om man öppnar

 

En hushållspappershållare och en ljusstacke som passar servetthållaren

 

En korg till min älskade pojkväns söta son Alex

 

En kruka formad som en kälke

 

En till fantasytavla som sitter i Alex rum

 

Och två söta halm grisar



Sedan kan jag ju ha glömt något men det ska vara allt. Ska fortsätta med att sätta upp julgardiner nu och sedan ikväll kommer fler bilder på hur julpyntingen har blivit. Ska låta Alex spela World of Warcraft nu för han verkar lite uttråkad och jag ska pyssla vidare. Älsklinge sover för att han är sjuk. Skriver mer ikväll.

Puss&Kram

Julpynt är massor med mys.

Jag älskar att julpynta, det har jag nog alltid tyckt. Jag har alltid älskat glitter och då är det underbart med en högtid där du får ändvända hur mycket glitter du vill, nästan i alla fall, utan att folk tror du är galen. Så nu när jag bor hos min älskade pojkvän så har utnyttjat det lite mer, jag har satt julglitter runt dörrarna och på gardinstången i sovrummet. Som tur är tycker min pojkvän det är lika mysigt som jag och han älskar färger, så jag får ha massa olika färger på glittret. Jag är en lycklig människa helt enkelt. Jag sprang runt i morse och tog kort på det mesta av julpyntet, kanske har glömt en liten del, men då får det vara utanför. Så jag tänkte lägga upp bilder nu på det julpyntet jag har fått upp just nu och kommer det mer så får ni se det då.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag har jag då varit hemma Vimmerby för att gå till psykologen och fortsätta min utredning om AD/HD, jag satt i 2 och en haltimme för att göra olika uppgifter. Jag ska tillbaka en eller två gånger till för att fortsätta med tester, det känns lite segt, men det komemr bli skönt att få ett svar till slut. Efter det var jag på Erikshjälpen med mamma och handlade saker för 370:- och det var lite allt möjligt från vardagliga saker som är för året runt, till lite mer juliga saker. Jag har fotograferat detta också, men detta lägger jag upp i morgon eftersom jag snart ska krypa ner i sängen och mysa med min älskling. Nu ska jag ut och rasta min underbara och söta hund Brolle samtidigt som min älskade pojkvän ska röka. Skriver mer i morgon när jag vaknat och krypit ur den varma sköna sängen. Som avslut kommer en bild på min älskling och Brolle.

 

Godnatt pussar och kramar till alla!


Hej :)

Detta är då min nya blogg, jag är inte riktigt färdig än men jag jobbar på det :) Jag hade tänkt att jag ska uppdatera denna bloggen lite oftare och att jag ska skriva om lite roligare saker. Jag kommer att skriva ner recept som jag kommer på, alltid vegetariskt ;) eller inredningesaker jag kommer på :) Seda kommer det komma upp bilder som jag tagit och texter som jag har skrivit. Nu ska jag laga vegetarisk pytt i panna med ägg och sedan är det dags att äta.

Puss&Kram

RSS 2.0
oncontextmenu="return false"