Från sverige till himlen, mysiga ljus och tea :)


Anna Lindman Barsk möter människor från en rad olika religioner.
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

FRÅN SVERIGE TILL HIMLEN

Under 2011 har jag fått ett fantastiskt uppdrag från Sveriges Television. Jag ska ge mig ut i Sverige och möta människor som tror, människor som låter en religion styra deras liv.

Vad driver en ung kvinna att välja bort sex och närhet för att leva bara för Gud? Blir vi verkligen lyckligare av att meditera över döden och hur kommer det sig att en småbarnsfamilj i Göteborg år 2011 åkallar Tor och Freja? Kan det vara på riktigt?

Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder, ändå är intresset för andlighet så stort. Jag undrar varför många människor fortfarande, i vår moderna tid, söker och längtar efter en tro.

I första avsnittet möter Anna buddhisten Denise Vestin. Foto: Anna Jillhed


I serien kommer vi att möta bland annat buddhister, schamaner, sufier, asatroende, mormoner, väckelsekristna och ortodoxa judar. Jag ska få dela deras liv och delta i deras ritualer och jag hoppas få möta människan bakom tron.

Det kommer att bli ett händelserikt och spännande år där jag kommer att få glänta på dörren till många olika världar.
Välkommen att följa med!

SVT2 onsdagar kl 20.30 med start 30 mars.
Programledare: Anna Lindman Barsk


Text och bilder är tagna från svt´s sida.


Satt med min varma kopp tea och tre ljus tända varav ett var doftljus som jag fått av min mamma (som hon köpt från Partylite) och jag kände mig så lugn och tittade på detta ikväll och det var verkligen intressant, man satt som fast klistrad och det var så otroligt intressant att få veta hur det kan vara att tro, hur det kan vara att ha en religion som jag i alla fall, vet väldigt lite om. Tyckte det var mycket fint och många av sakerna hon sa lät vettiga, sedan fanns det väl vissa saker som lät lite lustigt. Men i alla fall något jag kommer titta på nästa vecka också :)


Puss&Kram


Tävlar om smink från TiKEi :)

För ett tag sedan hittade jag en sida på nätet som heter TiKEi, den sidan har naturligt smink och även prover man kan beställa hem som inte kostar mycket allt och jag blev så sugen. Dock har jag inte haft råd att ta hem, men printade min sida så jag skulle komma ihåg vad jag var intresserad av. Tycker deras smink verkar värt pengarna och jag tycker inte det är dyrt alls.

Läser en blogg där det var tävling om smink därifrån och jag tänkte direkt att jag måste tävla om detta, för jag är så sugen på att testa deras produkter, så att jag kanske kan hitta natuligt smink att byta ut mitt mot. Använder inte smink så ofta så går inte åt så mycket, så skulle verkligen vara värt det. Håller tummarna att jag vinner för jag skulle bli så glad.Puss&Kram

Tävlar om fina armband :)Jag är med och tävlar om två vackra armband, ett som sitter ihop med en fin ring och ett som är löst :) Sedan är det ett par matchande örhängen till :) Hoppas på att vinna så jag får lite vår fina smycken till mina nya vår kläder som jag handlade på loppis igår.

Puss&Kram

Kan man bli gladare!? :)

Jag gick nyss in på min mail och hade fått ett mail från någon jag inte kände igen och kollade vad det stod på Ämnet och det stod Re: Tävling, så jag öppnade direkt och till min stora förvåning hade jag vunnit en till Tävling :) en värdecheck på 300:- på Dharmazones webbshop, så jag kollar runt lite och funderar på vad jag ska klicka hem sedan när checken kommer i brevlådan. Det blir något fint, det är jag säker på :)


Puss&Kram

Vackert idylliskt och varning för tantsjuka ;)

Nu är det ungefär 7 månader seda jag och älsklingen "flyttade ihop", eftersom jag inte är skriven här men bor här så kan jag inte skriva riktigt att vi bor ihop. Nu har vi i alla fall fina träd av olika slag i ALLA fönster, det är fullt och det ä vackert. Det har tagit mig cirka 6 månader att få alla fönster så idylliskt vackra som jag vill ha dom :) Dock är det lite snålt med blommor, det är mest grön växter, men det kommer nog. Vissnar någon av dom, ska jag köpa in lite mer växter med blommor på :) Det piggar upp lite. (lägger in bilder senare)

När jag var hemma i Vimmerby hos mina föräldrar så kollade jag igenom varenda Hemmets Journal som pappa fått av mormor och rev ut varenda aritikel som jag fann intressant och lärorik :) Jag rev ut massor om olika blommor och grejer, typ en är om blommor som gör så det blir renare luft inomhus. Sedan var det några få recept, eftersom min pappa vill ha recepthäftet som är i tidningen fick jag ta sådant dom klämt in på andra ställen i tidningen, så det blev inte så många, men några :) Sedan en del stickning, virkning och annat pyssel med tråd :) Fanns mönster på underbart fina kuddar. Sedan var det allmänna tips och saker som jag bara fann intressant.


Var ju hos doktorn i Fredags och fick min diagnos, jag har ADD och har fått medicin för det. Han sa att hjälpte det inte skulle jag höra av mig på Måndagen (igår) men han sa inte hur medicinen skulle hjälpa eller hur det skulle kännas. Så jag förstod inte hur det skulle bli, men hela Lördagen, eller nästan i alla fall, satt jag i soffan och kollade i tidningarna och rev ut det jag ville ha. Jag har aldrig förr kunnat sitta still så pass länge och inte känna att jag slösar bort min tid. Så jag förstod att medicinen hjälper och det känns så skönt, att kunna få ro och kunna sitta och ta det lugnt.
Nu blev det ett långt inlägg med lite blandat, skrev jag oftare skulle det inte bli såhär. Men ärligt så glömmer jag bort det och jag känner att jag har annat att göra. Men ska ta mig minst en halvtimme varje dag och skriva något, det måste ju i alla fall hända något intressanta om dagarna :) Nu ska jag dricka upp mitt tea och sedan ska jag lägga in tvätten överallt där den ska vara.


Puss&Kram

Tävling om ett vacker halsband.. :)


Jag är med och tävlar på Vikzan´s blogg om ett vackert halsband från STHLM Oriental webshop. Det är ett stort halsband som går att dela på och sätta i två foton. Skulle verkligen passa bland mina få men vackra smycken. Behöver göra mitt smyckes skrin lite större, och tycker detta vackra smycket är otroligt vackert :)

Puss&Kram

Längtar efter våren.

Jag var nyss inne på en av alla mina sidor och hade fått ett gästboksinlägg om att våren är efterlängtad. Och det känner jag verkligen att den är. Jag svarade såhär:  Ja verkligen. Längtar tills det blir väder att vara ute och fixa min nya trädgård :) Den ska bli så mysig och fin. Känns underbart att få börja om från noll, göra hela trädgården som jag vill ha den :) Kommer blir mycket att göra och det känns bra :)

När jag läser det igen för att se så det inte står något fel känner jag mig väldigt gammal. Liksom det känns som att det är en konstig sak att längta efter i min ålder. Men det känns verkligen så rätt, att det är vad jag vill göra med våren. Jag vill fixa en vacker trädgård och en vacker lägenhet med. När älsklinge har varit nere på Onsdag och kollat hur mycket tomt vi får, ska jag rita en lite skiss och se hur jag ska göra saker och ting. Det ska bli så vacker, med mycket blommor och grönska. Känner mig levande när jag får göra saker som får mig att må bra. Trodde inte livet kunde känna så här underbart.

Nu ska jag bädda sängen och lyssna på Syster Sol - Mad Mad Mad (högerklicka och "spara länk som.." så får ni låten) och kolla även in videon på här, den är så mys. Sedan ska jag ta hand om disken.


Puss&Kram

Dålig update..

Jag är verkligen otroligt dålig på att uppdatera där. Men det ska bli ändring på det, jag ska börja skriva mer i bloggen igen, har bara haft mycket att göra den senaste tiden. Håller på att göra det riktigt mysigt i lägenheten och pysslar omkring, sedan kollar jag igenom Ghost Whisperer för att komma i fatt där älsklingen är. Så mycket av tiden går till det. Sedan städar jag, eller små plockar om dagarna när älsklingen är på praktik. Så tänker inte på att skriva här.

Tänkte tipsa om en underbara blogg med en söt och väldigt inspererande människa. Baambis blogg tänkte jag att ni borde skicka in en liten sväng på och om ni gillar den, vilket ni borde göra för den är toppen. Man får så mycket insperation och man vill verkligen börja skapa sina egna saker, göra det man är bra på. När man ser hur underbara och vackra bilder det finns på bloggen.Bilden snodd från bloggen :)


Puss&Kram

Är med och tävlar, igen :)

Jag är med och tävlar igen, har blivit rätt många att vara med i nu på sistone, men det är alltid lika kul, även om man inte vinner :) Är med och tävlar om detta :)


Puss&Kram

Är med och tävlar.

Är med och tävlar om en fin tavla från Vibeke Hoie hos Fyra Årstider :) Finns många fina tavlor på den sidan så var svårt att välja vilken man ville ha. Men det blev en söt liten sak med text på :)Puss&Kram

Series and tea, the shit<3

Håller på att kolla igenom alla säsonger av Sex and The City. Har kollat igenom hela första säsongen och är en bit in på andra :) Samtidigt tittar jag på Glee, men vill inte att det ska ta slut. Det är bara för bra, kom med en andra säsong NUUUU! Och fler än så :) Sedan ska jag kolla i kapp älsklingen med Ghost Whisperer, han är på säson 5. Men det ska nog inte bli så svårt nu när han börjar praktisera :) När jag ser serier så dricker jag mängder av tea, det är liksom det ultimata, att se serier i mängder, flera avsnitt på rad och dricka tea. Kärlek i massor<3


Nu ska jag ta och sova, godnatt ;)

Puss&Kram

RSS 2.0
oncontextmenu="return false"